Použití dvou druhů LED diod, s červeným a blízkým infračerveným světlem, způsobuje ve vašem těle kombinaci blahodárných účinků. Delší vlny blízkého infračerveného světla dodávají energii buňkám hluboko ve vašich tkáních. S čím vám dokáží pomoci?

1. Použití světla před tréninkem pro maximální výkon

Použitím fotobiomodulace před posilováním či sportovním výkonem dokážete zvýšit prokrvení a okysličení krve až na úrovni kapilár. Tímto způsobem nabijete každou svalovou i kmenovou buňku energií. Světelná terapie dokáže zlepšit nejen výkon cvičení, tzn. sílu, rychlost a vytrvalost, ale i svalové zotavení po cvičení. Použití světla také dokáže snížit pravděpodobnost zranění.

  • Aktuální studie ukazují, že silový trénink se světelnou terapií je spojen s dvojnásobným nárůstem svalové hmoty v průběhu 8 týdnů ve srovnání s tím, že stejné cvičení bylo provedeno bez jakékoli světelné terapie.

Použití světla po cvičení je stále potenciálně účinné pro zotavení a mnohem lepší než nepoužití vůbec žádného světla. Užitečné by mohlo být i použití světla několik hodin po cvičení.

2. Snížení ztuhlosti a bolesti kloubů

Klouby se mohou zaseknout v bolestivém cyklu. Bolí a tuhnou a vy se začnete vyhýbat jejich použití. A to zapříčiní ještě větší bolest a ztuhlost. zvýšenou bolestivost a ztuhlost.

Použití fotobiomodulace může pomoci snížit tuhost natolik, že vám umožní volně klouby používat. Fotobiomodulace má totiž podobné účinky jako teplo a dokáže pomoci snížit bolest kloubů až o 60 %.

  • Pro maximální úlevu od ztuhlých a bolestivých kloubů zkombinujte fotobiomodulaci s fyzioterapií. Samotná fotobiomodulace nebude k léčbě bolesti stačit.
  • Četnost cvičení na strojích FORTIS Training a svícení panelem konzultujte s personálem posilovny

3. Zmírnění bolesti zad, krční páteře a ischias

Protizánětlivé vlastnosti fotobiomodulace mají u mnoha lidí velký úspěch při zmírňování bolesti bederní části zad, krční páteře nebo zánětu sedacího nervu. Snížením zánětu obnovíte zdravý rozsah pohybu.

  • Pro úlevu od bolesti se doporučuje používat fotobiomodulaci v postižené oblasti dvakrát denně na 10 minut po dobu 2 týdnů, pak pokračovat s 1 nebo 2 sezeními týdně doku bolest nezmizí.
  • Ujistěte se, že používáte fotobiomodulaci ve spojení s fyzikální terapií pro dosažení nejlepších výsledků. Promluvte si se svým lékařem nebo MUDr. Martínkovou a získejte nejlepší léčebný plán pro vaši konkrétní situaci.